logo.png

Blokaansluiting Elektra en warmte: Tijdelijke subsidie en compensatie regeling

Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluiting – TTB. Compensatie voor gas en elektra bij een blokaansluiting van woningen.

Op 25 april 2023 is een tijdelijk subsidieregeling ingegaan die bewoners voorziet in een tegemoetkoming voor de hoge energiekosten achter een blokaansluiting. Deze bewoners hebben geen voordeel van het prijsplafond, gezien je met de energie voor het hele “blok met woningen” snel door het prijsplafond heengaat. De subsidie kan alleen worden aangevraagd door degene die het energiecontract op naam heeft voor de blokaansluiting. Deze dient tevens alle subsidiegelden te verdelen op basis van periodiciteit aan de bewoners. Dat vergt veel kennis en levert vragen op.

Symbool - teruggaaf, teruggave en terugvragen energiebelasting subsidieregeling TTB
logo_beter_besparen_advies_teruggaaf_energiebelasting.png

Blokaansluiting voor elektriciteit
A
ansluiting als bedoeld in artikel 1, onderdeel b, van de Elektriciteitswet 1998, die is geregistreerd in het centraal
aansluitingenregister, die in bedrijf is, en die mede bestemd is voor de levering van elektriciteit aan één of meer wooneenheden die niet individueel beschikken over een dergelijke aansluiting

Waarom is de TTB in het leven geroepen?

Vanwege de hoge energieprijzen heeft de overheid voor kleinverbruik aansluitingen een prijsplafond ingesteld. Tot 1200 m³ gas en 2900 kWh aan stroom en 37 GJ betaalt iemand respectievelijk 1,45 euro per m³ gas en 0,40 euro per kWh elektra en 47,38 per GL aan stadswarmte. Als meerdere wooneenheden met verschillende bewoners achter dezelfde meter voor warmte of elektra zitten dan komt het verbruik al snel boven het prijsplafond en geldt het dure markttarief van de leverancier. Bewoners van blokaansluitingen profiteren dan niet of minder van het prijsplafond.

blokaansluiting elektra warmte
energiebelasting teruggaaf woz panden hoofdmeter

Waarom weet Beter Besparen zoveel van deze materie?

Beter Besparen is de specialist in Energiebelasting en heeft met 2.000 blokaansluitingen voor het terugvragen van energiebelasting jarenlang expertise opgebouwd in deze materie. Ook staat Beter Besparen in contact met het ministerie en de belastingdienst.

Alle klanten met blokelektriciteit op een woning hebben een mogelijkheid voor de bewoners om deze subsidie/compensatie aan te vragen. Er zijn wel veel voorwaarden! Alleen de subsidieregeling kent al 42 pagina’s waar de basis in vermeld staat.

Aanvragen door degene die het energiecontract op naam heeft

De eindgebruiker dient de subsidiegelden te ontvangen, dus niet de contractant die de energierekening op neem heeft staan. Er is een kleine tegemoetkoming voor de contractant door de overheid. Verhuurt u “all-inclusief”, dan gelden er regels of een subsidie goedgekeurd wordt.

contractant blokaansluiting blokenergie

Aanbod Beter Besparen 

Beter Besparen kan u helpen de subsidie aan te vragen. Wij verlenen deze dienst voor onze klanten op basis van no cure no pay en vragen als vergoeding € 30,25 incl. btw per wooneenheid (€ 25 ex btw) die voor subsidie in aanmerking komt per blokaansluiting, met een minimum van € 302,50 incl. btw. (250 euro ex btw) per blokaansluiting (elektra en/of warmte). Let op dat 100% van de toegekende subsidie naar de bewoners moet worden doorgezet.

Bovenop het subsidiebedrag krijgt de contracthouder van de overheid € 8,62 per wooneenheid achter een blokaansluiting voor elektra of warmte die voor subsidie in aanmerking komt.  Dit bedrag mag u als contracthouder zelf houden.

Indien de subsidie voor een blokaansluiting/wooneenheid wordt afgewezen, dan zal Beter Besparen ook geen kosten in rekening brengen voor die blokaansluiting/wooneenheid.

Veelgestelde vragen over de subsidie

De regeling kent een hoge mate van complexiteit en juridische achtergrond. Daarover zijn veel vragen. Zelfs vragen die door het ministerie niet goed te beantwoorden zijn. De minister schrijft aan de Tweede Kamer dat deze regeling noodzakelijk is, maar niet perfect. Hij heeft het over “grote aandachtspunten die resteren”.
Een aantal veelgestelde vragen vindt u hier: www.beterbesparen.nl/blokaansluiting-faq

Neem contact op over je blokaansluiting

9.1

Goede samenwerking

Altijd goed communicatie , mijn ervaring is goed .
- Babberich
9.1
371 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.1/10

Expertise en ervaring geeft vertrouwen

Doordat het team van Beter Besparen zich volledig richt op energiebelasting zijn we voor onze klanten bijzonder succesvol. Het is voor u van belang een potentiële teruggaaf van energiebelasting door de expert te laten uitvoeren, gezien een beroep op de uitspraak niet mogelijk is.

Waarom de teruggaaf laten verzorgen door een specialist in energiebelasting? De vraag stellen is hem beantwoorden... Mogen we het ook aan u bewijzen?

 

teruggave energie advies

Bewijsstukken verzamelen we samen

Voor een teruggaaf dienen we diverse bewijsstukken aan te leveren of op te stellen. Hierbij helpen we u graag.

teruggave energie advies

Meer geld terug door specialisme

Diepgaande kennis van de regelingen bepalen de hoogte van de teruggaaf.

teruggave energie advies

Voor groot en klein vastgoed

Particulier met pand(en), of een grote portefeuille? Wij helpen iedereen met ons specialisme.

teruggave energie advies

Maximale teruggaaf

Door vasthoudendheid en kennis van zaken maximaliseren we iedere teruggaaf.

teruggave energie advies

Snellere afhandeling door expertise

De korte lijnen met de energiebelastingdienst zorgen voor een snellere afhandeling van het teruggaafverzoek.

teruggave energie advies

No Cure No Pay!

Betaal alleen voor resultaat. Eerlijk en zonder risico. Geen geld terug? Geen rekening!